Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır? Kurs Ve Sertifika Yenileme Ücretleri Ne Kadar

Son yılların en popüler ve geçerli mesleklerinden biri de Özel Güvenlik Görevlisidir. Özel güvenlik görevlileri pek çok alanda kendilerine istihdam sağlamaktadır. Özellikle site, avm, havaalanları, bankalar, iş yerleri, okullar vs. İstihdam alanlarının bu kadar geniş olması da özel güvenlik görevlisi olmakla ilgili araştırmaların başlamasına neden olmuştur. Sizler için güvenlik sertifikası nasıl ve nereden alınır? Kurs ücretleri ile ilgili bilgileri iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır? Kurs Ve Sertifika Yenileme Ücretleri Ne Kadardır? 

Özel Güvenlik Görevlileri, ilgili üniversitelerin bölümlerinden mezun olarak yada özel güvenlik eğitimleri veren kurslar sayesinde sertifika alır ve site, avm, havaalanları, bankalar, iş yerleri, okullar vs. gibi alanlarda istihdam sağlarlar. Özel güvenlik görevlileri bu mesleği yapmak isterse mutlaka bakanlık onaylı sertifika veren bir kursa gitmelidir.

Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Özel güvenlik görevlileri, özel güvenlik görevlisi olmak için ya üniversiteleri 2yıllık bölümlerini bitirmeli yada özel güvenlik eğitim merkezlerinde kurslara gitmelidir ve içişleri bakanlığı onaylı sertifika sahibi olmalıdır. Bu almış oldukları sertifika ile de Emniyet Müdürlüklerinin her il de özel güvenlik şubeleri bulunmaktadır. Buralara başvuru yaparak özel güvenlik görevlisi kimlik kartı çıkarttırılmalıdır. Sadece sertifika özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya yeterli değildir. Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişiler için silahlı ve silahsız iki farklı güvenlik eğitimi bulunur. Bu sınıflandırma için de özel eğitimler mevcuttur. Hangi eğitimi almak istiyorsanız Silahlı yada silahsız özel güvenlik görevlisi olmak için gerekli eğitimleri almak gerekir.

Eğitimlerin yanı sıra eğitimi bitirdiğinde İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavlara girip başarılı olmak gerekir. Özel güvenlik sınavını kazandıktan sonra özel güvenlik temel eğitim sertifikanız güvenlik eğitimi almış olduğunuz kursa gelmektedir. Güvenlik Kursundan alınan sertifika sayesinde kişi eğitimiyle ilgili bir diploma almış sayılır ve özel güvenlik şubeye özel güvenlik görevlisi kimlik kartı başvurusu yapar güvenlik kimlik kartı posta yoluyla kendisine ulaştırır ve resmi olarak işe başlayabilir. Sertifika sahibi olmak için kişinin mutlaka bakanlık onaylı bir güvenlik sertifikası veren kursa başlaması ve sertifikasını başarılı bir şekilde alması gerekir.

Kurs ve Sertifika Yenileme Ücretleri

Güvenlik sertifikası almak isteyen kişiler öncelikle bir güvenlik kursuna kayıt olması gerekli ve güvenlik eğitimlerini almaları gerekir. Güvenlik kursları İçişleri bakanlığına bağlı olarak eğitim verirler. Bakanlık her yıl 6 defa özel güvenlik sınavı yapar ve kurslar bu sınav takvimine göre güvenlik eğitimi verirler. Kurs ücretleri her yıl kurs fiyatlarını günceller. 2021 yılında güvenlik sertifikası almak isteyen kişiler içinse kurs ücretleri şu şekildedir;
– Silahlı güvenlik eğitim kurs ücreti eğitim kurumunun vermiş olduğu eğitim kalitesine göre 800 ila 1000 TL arasındadır.
– Silahsız güvenlik eğitim kurs ücreti eğitim kurumunun vermiş olduğu eğitim kalitesine göre 600 ila 800 TL arasındadır.

Güvenlik sertifikasını yenileme ücreti ise 2021 yılında;
– Silahlı güvenlik sertifikası yenileme ücreti fiyat sorunuz TL kadardır.
– Silahsız güvenlik sertifikası yenileme ücreti fiyat sorunuz TL kadardır.

Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi İçin Gereken Şartlar

Silahsız özel güvenlik olmak isteyen kişiler aşağıdaki şartları sağlamalıdır. Bu şartlar;
– Bu eğitimleri sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları alabilir.
– Eğitime katılacak kişi en az ortaokul mezunu olmalıdır ( 8 yıllık bi okuldan mezuniyet şartı vardır).
– Kişinin mutlaka 18 yaşını doldurması gerekir.
– Sicil kaydı olmamalıdır.
– Kişi, kamu haklarından mahrum olmamalıdır.

Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi İçin Gereken Şartlar

Silahlı özel güvenlik olmak isteyen kişiler aşağıdaki şartları sağlamalıdır. Bu şartlar;
– Bu eğitimi sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar alabilir.
– Eğitime katılacak kişi en az lise mezunu ve üstü mezuniyet şartı vardır.
– Kişinin mutlaka 21 yaşını doldurması gerekir.
– Sicil kaydı olmamalı ve kamu haklarından mahrum olmamalıdır.

Leave a Comment